Näsetloppet

20120429-083925.jpg

De utlovade 22 graderna blev 11. Vi huttrar i våra funktionströjor, vi dryga tusen löpare som samlats på Åkeredsvallen för att springa de 10,5 km runt Näset. Näset är en fin del av Göteborg och loppet hade likaväl kunna heta Hemnet-loppet. Omgivningarna är minst sagt fina.

Det är något speciellt att springa lopp. Att tävla. Tävlingsnerven kickar igång. Att det är på riktigt. Kanske till och med viktigt. När starten går så känns det skönt att få utlopp för sin energi. Det tar nästan en kvart innan jag slutar frysa. Kroppen svarar bra och första kilometern går på 4:10 min. Jag har fortfarande musik i öronen men anstränger mig att lyssna på kroppen. En positiv upplevelse där jag kan styra farten bättre. Det tar jag med mig till varvet. Positivt var även den nya musiken. Jag har haft samma playlist i ett år och de nya låtarna hjälper faktiskt till. Jag börjar även vänja mig vid kompressions-strumporna. Om inte annat så värmer de en kylig dag som denna.

Det är ett par längre backar under loppet och återigen får jag det bekräftat att det är backarna som är min enda riktiga styrka i löpning. På raksträckor tappar jag ofta tempo för att senare springa om samma löpare i backiga partier. Upploppet är en lång raksträcka och det var roligt att jag kunde spurta nästan hela vägen. Klockan stannar på 47 minuter. Med tanke på att det är kuperad bana är jag väldigt nöjd. Det lovar gott inför varvet och jag lämnar Näset med mersmak.

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: