Att stjäla ett ögonblick

20120503-104247.jpg

Jag stjäl en stund mitt i dagens stress. Andas in. Andas ut. Ser ut genom mitt kontorsfönster. Inser att det gröna kommit under de senaste dagarna. Har inte lagt märke till det förrän nu. Känner efter i kroppen och magkänslan är god. Tänker en stund på vad jag har att vara tacksam för. Ignorerar allt negativt. En skön känsla sprider sig.

Tänker på att jag just pratat med tryckeriet som sagt att allt är redo. De väntar på inlagan och omslaget sedan kör de. Det mailet kommer de att få under förmiddagen. En lång resa börjar närma sig ett slut. Och en annan tar sin början. Redan 2008 började mina tankar på en ny bok ta form. 2010 var det dags att slå sig ner och skriva. Det tog 4 månader. Nu skriver vi 2012 och inom några veckor kommer jag hålla min andra bok i handen. Trägen vinner. Den som lever han får se.

Jag har skrivit om det förut och kommer säkert skriva om det igen. Att sätta upp mål, fokusera, hålla ut och sedan uppnå ett mål. Det är en väldigt behaglig känsla. Jag ser nya bergstoppar att bestiga. Nya projekt. Men för tillfället nöjer jag mig med att öppna mitt fönster och känna vårdoften. Jag blundar och sätter mig här under min korkek och luktar på blommorna.

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

One response to “Att stjäla ett ögonblick

  • Magdalena Marklund

    Så fint! Du inspirerar mig till att stjäla några minuter på lunchen och gå ut i våren. Annars kan såna infall drunkna och glömmas bort efter sån galet hektisk röd mottagning som jag haft på Hälsocentralen denna förmiddag. I min lilla stack.. Tack för dina inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: