Gråt en skvätt med mig

20120522-230413.jpg

Hur känns det? Idrottare får frågan kastad i ansiktet omedelbart efter sina prestationer av i stort sett alla sportjournalister. Det är standardfrågan. Kvaliteten på svaren varierar kraftigt. Oftast är det svårt att få något annat än bra ur dem. Och hur kan vi begära något annat av dem? De har ansträngt sig, förberett sig, tränat och gjort uppoffringar under en hiskeligt lång tid. Nu när de genomfört ett av sina mål så känns det förmodligen antingen bra (för att de lyckats) eller mindre bra (för att de misslyckats). Är det egentligen inte själva frågan som är felställd? Borde vi inte fråga vad det är för faktorer som fört dem till den platsen de är idag? Varför skiljer du dig från andra idrottare? Varför har du lyckats eller misslyckats? Vilka är nyckelfaktorerna till din framgång? Vilka har varit viktiga i din utveckling? Hur tänker du om din framtida karriär?

Dessa frågor har jag funderat över idag. Jag är så sjukt stolt att få hålla min egen bok i handen. För andra gången. Den känslan är väldigt svår att sätta ord på. Det känns bra upplever jag inte helt tillfyllest. Adjektiven stockar sig och ter sig futtiga. Jag vill ta hela världen i min famn och sjunga låtar ut Sound of Music. Jag vill förvandla mitt liv till en musikvideo där vi alla plötsligt dansar synkroniserat. Jag vill skrika ut över hustaken. Jag vill gråta en skvätt tillsammans med människor jag bryr mig om. Men kanske får det vara good enough att det känns bra. Så kommer jag svara om du händelsevis frågar mig. Det känns bra.

20120522-230430.jpg

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

One response to “Gråt en skvätt med mig

  • Arne eistrand

    Tänk inte så mycket- känn!
    Att bli benådad med utgivning av egen bok – nr 2- och bli upptagen i skaran av lysande svenska allmänläkare måste vara överväldigande.
    Då jag själv på en vecka fått uppleva prinsessan Estelles dop, vinst i schlagerolympiaden SAMT Azerbadzjans Nationaldag (28 maj) vet jag Euforia innebär!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: