Att ta en komplimang

Är du bra på att ta komplimanger? Eller gör du som jag och viftar bort det? Man kan också förringa eller förneka kommentaren. Äsch, hen menade inte det där. De sista åren har jag försökt att arbeta med att ta positiv feedback bättre. Faktiskt försöka lyssna på och ta in kommentaren. Det är inte lätt. Men jag började med att säga tack ordentligt och se personen ifråga i ögonen. Sen försökte jag reflektera över innehållet och om hen kunde ha en poäng med vad som sagts. Inte för att det går bra, men det går lite, lite bättre. Det är en svår sak att ta feedback på något man ägnat lång tid åt. Man faller lätt tillbaka i förkasta/förneka. Jag säger som Ulf Lundell: Ibland får man knappt till hyran, ibland får man mer än man tål. Tänkte dela med mig av lite av den feedback på Ebola som flutit upp:

”Har läst din bok Ebola. Jag fick en fantastisk närvaro känsla. Sträckläste den. I förra boken åt ni hela tiden så jag vart hungrig och därav stigande blodsocker. I Ebola åt ni mindre.”

” Har nu äntligen läst dina böcker. Wow! Sträckläste båda och imponeras av din berättarförmåga. Förutom det underbara i att det är så nära ens egen medicinhistoria m akuten, VC, KI etc så är jag impad av dina historiska bakåtblickar och din brutala råhet. Tack för läsupplevelsen!”

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: