Att utmana sig själv

Har kört hårt med Crossfit i några månader nu. Mitt löparknä vill inte riktigt ge sig, Crossfit är väldigt roligt och vädret har inte gynnat lusten till utomhusaktiviteter. Saknar löpningen och den ro den tillför. Får jobba med min längtan.

Annars går det framåt. Flera nya personbästa (PB) i veckan. I Power Clean tog jag 72,5 kg. Bänkpress 95 kg. Marklyft 125 kg. Försöker att skynda långsamt. Inte stressa fram resultat. Låta kroppen vänja sig vid tyngre träning. Det roligaste för tillfället är att jag lyckats lära mig Double unders. Det vill säga hoppa hopprep och snurra två varv med repet på ett upphopp. Det tog några veckors övande. Just variationen och mångsidigheten i Crossfit tilltalar mig. Man ska kunna bli inte bara stark utan även uthållig, snabb, spänstig och vig.

En vänlig själ påpekade då att hen hade lärt sig hoppa dubbelt redan i andra klass. Good for you. Jag är glad över varje ny färdighet jag tillgodogör mig. Att ge sig själv förmånen att utvecklas är väldigt roligt. Stagnera, kan det finnas en positiv innebörd i det ordet? I Crossfit får jag verkligen möjlighet till det. Hur utmanar du dig själv?

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: