Om Göteborg running club

20130508-062445.jpg

Varje tisdag klockan 18 samlas löpentusiaster i Göteborgs lunga, Slottskogen. Då har Göteborg running club kostnadsfri gruppträning i dryga 90 minuter. Igår tog jag mod till mig och gick dit. Vårkvällen var ljuvlig och en förväntan låg i luften. Dryga hundra löpvänliga själar mötte upp coacherna Johan och Samir på Linnéplatsen. Efter två lätta kilometers uppvärmning var det dags för teknikträning. Vi gjorde höga knän, utfall, grodhopp och andra övningar som säkerligen såg rätt så underhållande ut för alla grillande och brännbollsspelande göteborgare. Gruppen var en härlig blandning av människor i alla åldrar. Mest imponerad blev jag av en tjej på max 10 år som deltog glatt  i alla övningar.

Sedan var det dags för stationsträning. Fem stationer med backlöpning, utfallssteg, sprint, grodhopp och mountainclimbers. Detta pågick i 2 x 7 minuter. Här kommer kvällens enda negativa inslag. Efter stationerna så klappade alla händerna. Som nybörjare tog jag det för att kvällen var över efter de 60 minuter så då hade gått. Men icke. Nu följde några korta intervaller på 2 x 90 sek, 2 x 60 sek och 2 x 30 sek. Bara att ladda om. Sedan var det tyngsta kvar. 30 upphopp följt av 550 meter tung backe. Riktigt rejält tungt. På toppen av backen var jag helt slut och vaderna krampade.

Detta att träna i grupp är speciellt. Man tar ut sig lite extra och vill ju för allt i världen inte halka efter. Personen bredvid mig kan ju för allt vad jag vet vara en soffpotatis eller triathlonexpert. Spelar ingen roll. Just där och då är det enda viktiga att inte komma sist. Stämningen var trevlig och positiv. Man kunde se att coacherna drevs av en passion för löpning. Jag kommer säkerligen komma tillbaka till Göteborg running club.

20130508-062453.jpg

 

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: