Dagens prestation

 

20130709-214719.jpg

Ibland känns det som att man rör sig i gyttja. Framåtrörelsen är närmast omärklig. Andra kanske vill få dig att tro att det går framåt men det upplevs inte så. Inte alls. Stiltje helt enkelt. Träningen har gått i stå. Jag är beredd att acceptera att allt inte kan vara en stadigt uppåtgående rörelse. Men lite, om än aldrig så lite, vill man ju ska ske. Sen så kan det plötsligt hända. Man kommer loss. Idag kändes det så. Jag var full av uppdämd energi. Det kändes i kroppen att något var tvunget att komma ut. Så taggad som jag var idag var längesen jag var. Vi körde ett pass som jag gillar. En blandning av löpning, hopp och lyfta tungt. Allround om jag är så trivs jag då. Vi körde tre varv av 400 meter löpning, 5 Power clean (50 kg), 10 höga boxhopp, 15 armhävningar och 20 Double unders. Gruppen innan skrev upp sina resultat på tavlan och som ni kan se hamnade de flesta kring 12 minuter.

 

Löpning trivs jag med och jag har kört en hel del intervaller sista året. Det har jag igen nu. Jag siktade in mig på under 10 minuter. Flåset kommer med en gång. Det är tungt att löpa, hoppa och lyfta. På andra varvet känns löpningen blytung och jag hinner knappt hämta andan. Kändes inte som jag andades alls under armhävningarna. Men jag har klockan för ögonen och ser att jag måste pinna på. Varför det känns viktigt att komma under 10 minuter vet jag inte men jag kämpar som om mitt liv hänger på det. På sista varvet tar jag ingen andningspaus alls och när jag hoppar mina sista 20 DU så faller jag ihop av trötthet. Det tar flera minuter för mig att hämta andan. Klockan stod på 9:49 när sista hoppet är klart. Känslan är underbar. Jag är helt slut. Mot slutet av passet stretchar vi och coachen berömmer vår insats. Han är en riktigt bra coach som kan locka fram det där allra sista i oss när vi är som tröttast. Precis innan han avrundar och tar gruppbilden som läggs upp på Facebook så säger han något som jag kommer ta med mig under lång tid. Några enkla ord som är så lätta att säga men som betyder så mycket. Han säger att jag gjorde dagens prestation. Blir man för gammal för att få uppmuntran? Aldrig.

 

När passet är slut kommer Jens in i boxen och strålar som tusen solar. Han har just satt sin allra första Muscle up. Att få glädjas med honom är stort och rymmer allt det som gör Crossfit värt att utöva. Så egentligen är det ju han som gjort dagens prestation.

 

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: