Crossfit Göta Throwdown för Filippinerna

20131215-094516.jpg

Igår samlades runt 60 atleter och nästan lika många åskådare på Crossfit Göta för att ha en välgörenhetstävling för Filippinerna. Vi körde tre stycken Wodar och alla intäkter gick oavkortat till Röda Korsets arbete i Filipperna. Vi tävlade i par och fick broderligt och systerligt dela på alla moment. Hur kan man tävla i Crossfit frågar du dig kanske? Man kan till exempel se vem som lyfter tyngst, vem som gör flest rundor på tid eller blir klar först.

Första Woden bjöd på tunga Power clean, burpees, knees to elbow och toes to bar. Jag har inte lyft så tunga power clean tidigare och satte PB på 80 kg. Bra början på dagen. I och med att vi var många tävlande blev det fem heat. Så man fick vänta en hel del och fick då tillfälle att heja på de andra. Man kunde också få bra tips hur de andra löste övningarna. Taktiktips helt enkelt. Stämningen var härlig och alla peppade de som var aktiva för tillfället. Nästa pass kom ca två timmar senare och bjöd på bensmärta. Min teamkompis Anders och jag skulle på en minut utföra 20 stycken Front squat.Vi började på 50 kg och gick sen uppåt med 10 kg åt gången. Hann du inte med 20 repetitioner på 60 sekunder så fick du kliva av. Vi kom upp till 80 kg och fick kliva av efter 15 reps. Även det är PB för mig. Anders kommenterade att jag kanske är starkare än jag tror. Då hade vi ätit en lätt lunch och rullat en hel del på foamroller. Har nog aldrig stretchat så mycket som denna dag.

Sista passet blev en favorit, en chipper. Nio tunga övningar för en redan tung kropp. Det gick bra att ladda om. När det var vår tur så var jag rejält taggad. Musik i lurarna och en stund i ett avskilt hörn har den effekten. Just nu har Eminems Loose yourself bäst effekt.  Vi brände av 50 armhävningar, 40 marklyft på 70 kg, 30 wallballs och 20 pullups. Vi hade ett skönt flyt och halvvägs in hade vi bestämt att Anders skulle ta 50 Double unders medan jag förberedde våra skivstänger för Push press. Sen tog jag några fler av de 20 Push press som väntade. Kroppen brände verkligen men nu var vi så nära mållinjen och vi ville få en bra tid. 30 boxhopp gick bra men sen blev det riktigt tungt. 40 stycken Hand to hand KB Swing på 24 kg var riktigt stygga. Sist var 50 Air squat och vi kom in på runt 10 och en halv minut. Vi var väldigt nöjda med vår insats för dagen.

De tre bästa lagen gick till final och fick genomföra en hemsk Wod. Rodd, Double unders, Snatch, repklättring och Hand stand pushups. Efter tre varv av detta så var det helt jämnt mellan två av lagen. Nu skulle det avgöras i Muscle ups. Alla hade inte en MU och när det till sist avgjordes på den tionde och sista MU så var stämningen elektrisk. Den genuina glädjen vi alla delade när coach Ellinor till slut satte sin MU var vacker. Gåshud helt enkelt.

Dagen var en enorm positiv injektion och det kändes bra att få göra en insats. Några reflektioner kring själva tävlandet. Det var kul att förbereda sig. Tänka ut en strategi för veckan hur jag skulle äta, träna och sova. Jag packade ned mat och kläder dagen innan och kände mig beredd på det mesta. Sedan är det märkligt hur ett tävlingsmoment kan få igång nerverna så. De flesta av oss gick omkring och var nervösa fast vi gjorde samma övningar med samma människor på samma plats som vi annars gör. Tävlingsnerverna är ett välkommet inslag och gör att jag skärper mig lite extra. Två PB för dagen bekräftar det. Gemenskapen inom Crossfit är ett annat viktigt inslag. Vi hejade alla på varandra och de som är sist kvar i ett pass får nästan flest hurrarop. Inga hårda armbågar här inte. Sen ska känslan av att vara  en hängiven atlet inte underskattas. Jag tycker den känslan är berättigad när jag valde att ställa klockan på en lördag morgon och ägnade hela dagen åt långvariga, upprepade och väldigt ansträngande fysiska övningar. Man känner sig helt enkelt som en badass.

När jag satt på bussen hem var jag nöjd med mig själv. Att jag riskerat att misslyckas men ändå vågat. Så när jag idag stapplar runt med smärtande ben ler jag. Stort. Tack för igår alla atleter, coacher, funktionärer och publik.

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: