Om Crossfit games

1932579_669640539744474_1813998001_o

Crossfit games är VM i Crossfit. Det har vuxit till ett enormt evenemang som hålls i USA varje år. Alla som utövar Crossfit kan tävla och varje år hålls deltävlingar runt om hela världen. De som presterar bäst i fem deltävlingar får komma till en regional deltävling och sen vidare till slutfinalen. För närvarande är det febril aktivitet i alla Crossfitboxar i vårt avlånga land. I helgen genomförs det fjärde delmomentet och svårighetsgraden börjar trappas upp. Jag är inte en av de tävlande men idag kände jag på det första delmomentet som kallas för 14.1. Den bestod av 10 minuter av hopp och lyft. Så många varv och repetitioner som möjligt av 30 double-unders och 15 repetitioner av 34 kg snatch.

Hoppandet gick bra och jag klarade 30 på raken i varje runda. Det blev fem rundor plus några extra hopp och jag kom upp i 233 repetitioner. Det skulle ha placerat mig på plats 5000 i Europa. Först började jag med snatchar för att redan på andra rundan gå över till clean and jerk. Framför allt var det underarmarna som tog stryk. Och flåset så klart. 10 minuter låter inte mycket men det är anmärkningsvärt så trött man kan bli.

Hur blir man då bäst i världen och vinnare av Crossfit games? Rich Froning har vunnit tre år på raken och ser stark ut även i år. Titta på bilden ovan och se hur en dag på jobbet ser ut för honom. Får erkänna att det ser rätt kul ut.

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: