Tough Viking goes Slottsskogen

20140426-231105.jpg

Vilken härlig dag. Vilket härligt lopp. Ska försöka att summera mina intryck. Om jag blundar kan jag känna doften och höra oljudet vid Linneplatsen.  Vi var runt 50 personer från Crossfit Göta som samlades innan för uppvärmning och pepp.  Headcoach Mac är lite halvt galen, vilket ni kan beskåda på videon nedan. Jag var väldigt taggad men även väldigt nervös. Vet inte varför, eftersom jag genomfört loppet en gång tidigare? När vi stod i startfållan var jag torr i munnen och ville bara komma iväg. Första hindret var amerikanska fotbollsspelare. Vi var ju många fler än dem. Men jag lyckades bli fälld av någon och ramlade en bra bit innan vi kom fram till dem. Jag stapplade upp och möttes direkt av en argsint fotbollsspelare som ville tacklas. Två knuffar sen var jag iväg igen. det var nästan så det var skönt att få gruffas lite, bli av med den värsta nervositeten. Äntligen var vi igång. Nästa hinder var ett lerbad. Två gånger om. Kallt, lerigt och äckligt och lika bra att bli smutsig direkt. Ta tjuren vid hornen. Inget svårt hinder, mer mentalt utmanande. Sen upp för en litet nät innan vi kunde springa vidare. Sen fick vi skölja av oss leran i ett rätt meningslöst vattenhinder som varken var svårt eller roligt. Sen kom det ett plank som var rätt lätt att ta sig över. Nu följde en bra bit löpning på plan mark och i skogen. Sen kom tre containrar som man skulle klättra över. Hade ok fart genom dem och sen bar det av in i skogen igen. Löpningen var mycket roligare än vad den var på Gärdet i Stockholm. Där var det mest tuvor, här var det trailvarianten av löpning. Verkligen kul.

20140426-223224.jpg

Nästa hinder var mördarbacken, eller mer känd som hoppbacken. Jag försökte hålla farten men sista biten fick jag gå. Sen skulle vi upp i utsiktstornet och hoppa ned på en madrass. Här hade arrangörerna inte tänkt till och kön blev ungefär 10 minuter lång. Inget vidare att stå där helt blöt och bli kall. Sen kom ett riktigt roligt parti med löpning i skogen där vi fick passa på att krypa. Sen kom elden som mest var en visuell grej. Inget svårt att hoppa över. Monkey bars däremot var inte lätt. Att komma upp till stången det vill säga. Jag gjorde en riktigt vurpa och föll 1,5 meter rakt ned och landade på ryggen. Som tur var gick det bra och jag hoppas ingen fångade det på bild/film. Väl upp i stången gick det relativt lätt att ta sig igenom hindret. Sen kröp vi igen och bar stockar. Mer klättrande i och ur containrar innan vi kröp ned i rör som mynnade ut i ankdammen. Återigen mer ett mentalt hinder.

20140426-223129.jpg

Sen kom det svåraste hindret, rampen. Den var cirka 4,5 meter hög och väldigt svår att bemästra. Jag kom såpass högt att jag fick tag på en arm men orkade inte dra mig upp. Två försök fick man innan man fick göra 30 straffpushups. Näst sist var ishindret som var fruktansvärt kallt. Brrr. Sen kom det. Det fruktade elhindret. Som jag har laddat för det. Jag tog fart och stålsatte mig på smärta. Men inget. Antingen stängde de av det för min skulle eller så valde jag rätt linje för jag fick bara en liten stöt. Kände mig nästan snopen.

20140426-223152.jpg

 

Rampen symboliserar loppet. Antingen satsar man på att bli klar snabbt och hålla en hög fart på egen hand. Eller så gör man det i grupp och hjälper varandra igenom hindrens så får det ta lite mer tid. Rampen var det inte många som klarade på egen hand, på sin höjd en handfull. Det var väldigt roligt att vara så många som genomförde loppet. Vi hade till och med en hejaklack som ska all cred, det hjälpte verkligen. Crossfit Göta levde verkligen upp till sina ledord idag – glädje, gemenskap och inspiration. Och jag ser fram emot nästa obstacle race. Det här gav mersmak.

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: