Morgonträning FTW

20140627-092732-34052585.jpg

 

Har plågats av ryggvärk en längre tid vilket tvingat mig att vila. Det är tråkigt bortom beskrivning att inte få träna ordentligt. Men det har sina fördelar. Har så sakta med hjälp av massör, osteopat och kiropraktor kommit tillbaka. När man låter kroppen vila händer något och plötsligt satte jag två PB. Färdigheter jag inte haft tidigare bara hände. Först gav jag mig på att testa en legless ropeclimb. Minns när jag började Crossfit hur stört omöjligt det såg ut. Ok, det var inte sprättlätt nu men det gick på första försöket.  Sen satte jag äntligen en strikt Muscle up. Äntligen! Den var sanslöst ful men den var min. Nu ska jag jobba på de kippade. Och på att gå på händer. Det är verkligen grymt kul att sätta nya färdigheter.

Så nu har jag börjat träna så smått och idag gav jag mig på morgonträning. Varje gång jag gör det mår jag utmärkt. Känslan när man sitter nyduschad och fräsch som en nyponros vid sitt skrivbord är oslagbar. Så varför gör jag det så sällan? Idag var det front squat som styrka. Körde på rena mysvikter med 60 kg och fokuserade på teknik. Vilade i botten på rörelsen i ca 2 sekunder och försökte få till rörligheten. Det är skrattretande vad många som tycker jag är orörlig (osteopat, kiropraktor, massör, coacher). Jag jobbar på det.  Ryggen kändes i alla fall ok. Sedan kom vi till flåsdelen där vi körde en Double Alien:  250 m rodd, 15 KB Swing, 15 burpees, 250 m rodd. Två varv med 5 minuters vila emellan. Ordern var att köra så snabbt att hjärnan inte hinner tänka. 3:13 första varvet och 3:15 andra. Den ser kanske inte så farlig ut men oj vad den kändes.  Tar med mig det positiva att vara igång igen, att kunna köra front squat och burpees utan att få ont och att det är sjukt skönt med morgonträning.

Gillar energin i bilden. Notera klockan bakom oss som står på 7.30.

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

2 responses to “Morgonträning FTW

  • Sofia

    Åh vad kul att du var där idag. Tycker det borde bli oftare, vi har alltid så där roligt. 🙂 Tyvärr måste jag göra dig lite besviken och säga att vi körde ännu mysigare vikter på FS med bara 40 kilo. Om du inte la på under dina set?

    Hur som helst, du var grym och krossade mig med en minut per varv. Yeah!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: