Om yoga

20140728-084108-31268998.jpg

Allt som hörs är väsandet från ventilationssystemet. Om man lyssnar noga kan man höra andningen från deltagarna i rummet. Om man lyssnar riktigt noga kan man höra skriket också. Från mina muskler som protesterar. Livligt. De hävdar att de hela livet bara fått ett enda uppdrag, att vara så starka och korta som möjligt. Nu tvivlar de på min intelligens. Mitt i passet gör jag också det. Jag har aldrig stretchat mycket. I fotbollslaget var jag känd som kylskåpet. Det var jag inte för att jag var så kylig på plan. Nu när jag börjat med crossfit så inser jag hur stel jag är och försöker bli bättre. Blir jag inte det så kommer jag aldrig kunna göra vissa rörelser ordentligt.

Så det är därför jag och mina muskler har en tvekamp. Det är söndag morgon och klockan är nio. Sängkläderna har aldrig verkat så lockande. Det är dags för yoga på Crossfit Göta. Vår lärare Sam utövar ashtanga yoga som är en fysisk och dynamisk form av yoga. Det säger inte mig så mycket som aldrig utövat yoga men jag kan berätta för er som aldrig testat att det gör ont. I stort sett hela tiden. Jag kan höra musklerna streta emot och varje muskelfiber, sena och ledband försöker förbli kort. Först är det andningsövningar vilket är väldigt avslappnande. Det liknar mindfulness som jag tidigare prövat. Sen går vi igenom kroppen och försöker få den att slappna av och sträcka ut. Efter 5-10 minuter är jag helt genomsvettig. Och visst det är varmt men det är inte det.

Jag kan inte nå mina tår med raka ben. Så när Sam ber oss ta tag under tårna och fortsätta ha raka ben så måste jag se mig omkring i rummet. De flesta fixar det förvånansvärt nog men jag får ögonkontakt med en annan deltagare och vi skakar unisont på huvudet. Det känns skönt att vi är fler i rummet som kämpar. När passet äntligen är slut är jag helt mosig. Men jag vet att jag behöver detta. Så jag kommer fortsätta. Man ska jobba på sina svagheter säger man ofta inom crossfit.  På bilden syns det hur mosig jag blev.

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: