Om Crossfittävling Partille-Endorfin-Lerum

IMG_5118.JPG

Partille har en Crossfitbox och i Lerum finns det två. Det finns många beröringspunkter och vänskapsband oss emellan. Så det kändes helt naturligt att ha en boxtävling. Det blev en teamtävling med herr-, dam-och masterklass. Den gick av stapeln i lördags och det var en alldeles fantastisk dag.  Vi samlades i Partille och det var nästan överväldigande att komma in i boxen och finna den helt smockfull av förväntansfulla människor. Vi gick igenom första Woden som bestod av 2,5 minut släde med 60 följt av 2,5 minut av så tung clean som möjligt. Taktiksnacket började direkt. Min teamkompis Jonas och jag hade inte träffats förut men hade väldigt lätt att kommunicera hela dagen. Vi kom snabbt fram till att han hade ett bättre PB i clean och följaktligen fick jag dra släden. Vi hade träffats några dagar innan för att hälsa på varandra och stämma av våra styrkor och svagheter. Då hade vi turligt nog tagit fram släden och testsprungit den. Så vi visste hur tungt det skulle vi även om vi då bara lastat på 35 kg. Men vi hade hittat en bra teknik som vi nu kunde applicera. När det var startdags var jag så peppad att det kändes väldigt bra i början. Snabbt kändes dock de 60 kg av och min taktik var att hålla igen lite i det svaga uppförslut som vi hade och ta i lite mer nedför. Jag har en bra motor så jag var ganska jämn alla 150 sekunderna. De kändes som en liten evighet och när domaren blåste av hade jag tillryggalagt 250 meter. Det skulle senare visa sig räcka till en andra plats av 23 startande i herrklassen. Bra början. Jonas hade ett PB på 97 kg och fick upp 95. Så vårt lag fick en bra start och kom femma.

Sen tog vi oss alla till Crossfit Endorfin för lunch. Solen fanns säkert där bakom molnen. Men vi hade i alla fall uppehåll. Stämning var god och det var riktigt trevligt att prata Crossfit med en massa Crossfitnördar. Sen var det samling för dragning av andra Woden. Den hölls utomhus på en friidrottsarena. Det blev en Kettlebellchipper. Vi skulle i laget genomför 50 KB Snatch, 75 Goblet Squat och 100 KB Swing. Mellan varje runda skulle vi springa ca 50 meter med vår KB. Som avslutning skulle vi springa 400 m, ett varv runt löparbanan. Med vår KB på 24 kg. Snatch gör man med en hand så 24 kg är relativt tungt men Jonas och jag fixade det i bra tempo. Vi gjorde 10 var åt gången och lyckades klara av bytena bra. Goblet squat och svingar var inget problem utan bara att köra på och hålla ett jämt tempo. Man blev dock rätt trött i underarmarna och när vi väl kom till avslutningen så brände det redan i armarna. Bästa tekniken var att båda höll i KB och sprang tillsammans. Vi fick göra flera byten under varvet och sista halvan var nästan outhärdlig. Efteråt erkände båda jag och Jonas att vi hade god lust att stanna och börja promenera. Men vi ville ju inte göra den andre besviken. Heja teamtävling. Vi kom in på nio och en halv minut vilket gav oss en femteplats. Vi var rätt slut men kände oss riktigt nöjda.

Sista Woden var hos Crossfit Lerum och det blev en ny taktisk utmaning. En atlet i teamet skulle simma 75 meter mot strömmen alternativt springa en km. Sen skulle vi dela på 25 burpeepullups och 50 thrusters med 35 kg stång. Om man la ned stången fick man göra 10 straffburpees. Vi diskuterade länge om vi skulle springa eller simma. Jag kände mig seg i benen efter släden på morgonen så Jonas fick ta det. Först kom vi fram till att löpning nog var säkrast. Men eftersom vi var i sista heatet hade vi möjlighet att se de andra göra Woden. Det visade sig att simningen var klart effektivast och att i princip ingen valde löpning. Vi låg runt femteplats inför och när det satte igång var adreanlinnivån på topp. Simningen gick snabbt och så även burpeepullups. Jag gjorde 10 i första vändan så Jonas hann ta på sig skor. Sedan gjorde vi fem var innan vi sprintade bort till stången. Där gjorde vi en liten missräkning och gjorde fem var av thrusters. Krafter fanns kvar dock och vi avslutade med att göra 10 var. När de sista lyften var avklarade föll jag ihop i en trött hög. Men en väldigt nöjd hög.

Vi hade kommit sexa av 23 lag och gjort det i en benhård konkurrens. Båda Jonas och jag tävlar i mastersklassen nästa år (över 40 år). Så att komma så hår långt bland alla ungtuppar kände vi oss grymt nöjda med. Det är härligt att känna på tävlingssituationen. Adrenalinet som flödar. Vi gör exakt samma saker i boxen varje vecka men bara för att vi döper det till tävling så känns det helt annorlunda. Viktigare. Roligare. Go figure. Hur som så var det en fantastiskt positiv och rolig dag. Tack Jonas för en grym insats och för bra kommunikation. Tack all publik och alla som hejade. Tack alla arrangörer. Och tack till mig själv för att jag gav precis allt.

IMG_5125.JPG

IMG_5117.JPG

IMG_5124.JPG

 

 

 

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: