Om Götapokalen 2014

 

I oktobers slut så var det något som gick snett med ryggen. Under ett PB-försök i Squat clean så var det något som sträckte till i ryggen. Efter det hade jag svårt att gå, sitta och ta mig upp ur sängen. En bra kiropraktor, massage, rehabövningar och tålamod förbättrade min situation. Jag har haft liknande värk förut och jag kommer med stor sannolikhet att få det igen. Inte helt förvånande så beror det på min strama muskulatur som skapar en obalans vid tunga lyft. Så mitt mål framöver är att jobba på det. Men extra kul blir det dagar som igår. När jag kunde vara med och tävla på Crossfit Götas Luciatävling till förmån för Ung Cancer, Götapokalen. Det var en teamtävling, kille/tjej. Jag fick förmånen att teama ihop med Karin. Vi hade vår plan klar för oss och efteråt tyckte vi att vi genomförde den rätt väl.

Först passet var en riktigt skräckis. En stege med Kettlebell Swing, Burpee Box jump och Toes To Bar. Först utförde vi båda tre repetitioner av varje, sen sex, sen nio och så vidare så långt man hann på 10 minuter. Som tur var kom vi undan med bara tre Burpee Box jump varje omgång. Det var när man kom till 12 som det började kännas. Headcoach Mac var på mig innan att jag ibland inte touchar stången med båda fötterna. Skämskudde. Är det tävling så är det och efter passet så kommenterade vår domare Carl att vi hade bra standard på våra rörelser. När jag var på 15-varvet så dog jag helt. Efter att ha börjat bra och gjort unbroken fram till 9 så var jag nu nere på ettor. En ynka TTB, sen vila. Så frustrerande att stirra på stången. Men vi var nöjda.

Tyvärr var vi i sista heatet. Det var hela 40 par som skulle få plats så det tog sin lilla tid och man hann tänka lite för mycket och värma upp lite för länge. Sen var det två timmar vila innan andra passet, som var ett lyftmoment. Vi skulle i en sekvens göra en Clean, en Hang power clean och en Split Jerk. Vi hade åtta minuter på oss i paret att komma så högt vi kunde. Karin levererade ett PB och fick till slut upp 60 kg, imponerande. Jag hade lovat mig själv att inte paja ryggen igen och körde Power Clean istället för Squat Clean. Man är starkare i Squat Clean men det får vänta. Jag fick till slut upp 85 kg i de tre lyften och var riktigt nöjd. Särskilt med tanke på att ryggen höll. När de åtta minuterna var klara så skulle vi göra pistols på ett ben. En svår övning som kräver både styrka och rörlighet. Med tanke på att jag aldrig lyckats göra pistols innan så är jag nöjd med de 34 vi skrapade ihop tillsammans. Nytt PB i pistols och nytt PB i Power clean får man vara nöjd med.

Sista passet var en snabb chipper. 15 Thrusters, 5kcal Airdyne cykel, 10 Pullups, 10 Stone shouldering med 80 pounds boll, 20 Double under och 15 Wall balls på 10 kg. Övningarna i sig är inget problem och jag hade egentligen hoppats på mer Double unders då det är en av de få övningarna jag är bra på. Istället är det tempot som är stötestenen. Att göra det i så snabbt tempo som möjligt. Att stå emot syran och bara köra på. Thrusters gick bra att köra, jag behövde inte ställa ner stången utan gjorde 15 på raken. Cykeln var det bara att rulla på och inte försöka maxa så att man dog. 10 pullups är inga problem och inte 20 DU heller. Stone shouldering är inget vi gör särskilt ofta och det gällde att få till den rätta knycken med höften. Här någonstans började flåset göra sig påmint. Inför de sista 15 wallballs så var jag helt slut. Då är det bara att ta fram pannbenet och köra. Först gjorde jag 5 innan jag andades några andetag och satte mina sista 10 på raken. När jag var klar var det dags för Karin att ta över och göra exakt samma övningar fast i bakvänd ordning. Det var länge sen jag var så nära att kräkas efter ett pass. Jag var helt slut och det var inte förrän Karin var på cykeln som jag kunde ställa mig upp och heja.

Vi kom på 13:e plats av 25 par och är väldigt nöjda. Det skilde inte mycket mellan oss och fjärde plats och det var främst antalet pistols som skilde oss åt. En dag som denna känns det som alla är vinnare. Dagen var utmärkt arrangerad med tanke på mängden människor som klämdes in på Göta. Fantastiskt roligt att se alla duktiga atleter och inte minst den härliga sammanhållningen. När jag skriver detta sitter jag med lätt värk i kroppen och med ett leende på läpparna. Tack Göta.

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: