Om att aldrig ge sig

2015/01/img_6143.jpg

Good things come to those who work their ass off.

Do something today that your future self will thank you for.

You miss 100% of the shots you don´t take.

 

Det finns en uppsjö av inspirerande citat kring hälsa och träning. Ibland är det bara plattityder. Ibland betyder de något för dig. Ibland kan de ge dig lite extra energi. Ofta handlar det om att inte ge upp. Att påbörja en resa. Att våga drömma. När jag började med Crossfit får jag erkänna att det såg ut som en dröm att sätta en Muscle up. Jag skrev tidigt att det var ett mål. En färdighet jag ville bemästra. För de som inte vet vad det är så ska man hänga i ringar och sen ta sig upp på raka armar. Det var en omöjlighet. Men jag gav mig den på att det skulle gå. Knöt handen i byxfickan och slet på. Avverkade pass efter pass och blev starkare. Sprang, lyfte, hoppade, kastade och blev bättre. Tillgodogjorde mig nya färdigheter. Blev rörligare (svårt att tro jag vet).

Längs med vägen kom skador och smärta. Då fick jag stanna upp och bromsa in. Backa tillbaka och börja om. Varje gång så kom jag tillbaka lite bättre än innan. Har satt något form av PB direkt efter varje skada. Sista tiden har fokus legat mycket på rörlighet. Har börjat med yoga. Är noga med att stretcha dagligen. Efter en period med ryggbesvär och smärta i min ena bicepssena så börjar det kännas bättre. Kan träna regelbundet utan smärta. Kroppen svarar när jag tar i. På listan över mål för 2015 står kippade MU. Igår kom det på passet och coach Helena gick igenom teknik med oss. Hon visade en progression från golvet och uppåt. Till sist fick vi pröva på och till min stora förvåning så befann jag mig plötsligt med utsikt från toppen av ringarna. En enorm känsla att hoppa ner, high-fiva och ringa i PB-klockan.

Det svåra är i övergångensfasen. Att hänga i ringarna och göra en kraftig pullup funkar. Att göra en dip går bra. Det är i övergången mellan dessa två som svårigheten sitter. Man ska komma långt ner på bröstkorgen med ringarna. Sen göra en väldigt snabb situp och samtidigt hålla ringarna tätt, tätt inpå kroppen. Gick runt med ett saligt leende igår. Mest nöjd över att allt det arbete jag lagt ner ger utdelning. Äntligen. Nu framåt mot nya mål. Precis som livet. Aldrig ge upp.

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: