Om Halmstad Throwdown

IMG_6234

I söndags hade jag en riktigt trevlig dag. Det var tävling, Halmstad Throwdown. I Crossfit finns det elittävlingar som är väldigt spännande att se, med det allra bästa som svensk Crossfit har att erbjuda. Men det är tävlingarna med bredd som jag tycker är allra roligast. De där vanliga utövare får kliva fram. Och teamtävlingar är mest givande eftersom communitykänslan i Crossfit lyfts fram än mer.  Att se alla atleter samlas och heja fram de som är kvar på banan är fint. I söndags hejade jag på flera atleter från både Crossfit Göta och Crossfit Partille. Jag har ju förmånen att få ha en fot i varje box. Den gemenskap som finns i dessa boxar är, för att uttrycka sig som den göteborgare jag är, görgo.

Extra mycket hejade jag på flickvännen Karin som teamade ihop sig med Emma för första gången. Tjejerna skötte sig väldigt bra och gav verkligen allt i de tre delmomenten. De skulle i första delen klara av 100 Burpee to bar, bar to overhead. En finurlig övning där man inte fick släppa stången, då fick man byta utövare. De fick snabbt kolla på övningen och lyckades få gjort alla 100 på 11:57. Det fanns olika klasser med nybörjare, master (40+) och RX. Tjejerna tävlade i RX vilket är ett stort steg då Karin förra året tävlade i nybörjare.

IMG_6217

Nästa övning var 60 Toes through rings och sedan så många marklyft man hann med på sex minuter. Det är en tuff övning som kräver styrka och uthållighet. De gjorde bra ifrån sig trots att detta inte är en övning som är vanlig i Crossfit och hann med 33 marklyft på 70 kg.  Det var mycket folk på arenan och arrangemanget var utmärkt.  Huvuddomaren hade tappat rösten och fick sluta prata i mikrofonen för ingen förstod honom. Annars var det bra logistik och bra flyt under dagen.

SAMSUNG CSC

Sista Woden var en lång chipper.

35 Pullups
150 Singeljumps with crossrope, 0.7kg
80 Kettlebellswing 16kg
40 Squat clean and Sandbell over box 18kg
30 Shoulder to overhead 35kg

Slutligen 1 Overhead-squat per teammate 35 kg

Här visade tjejerna verkligen vad de går för och kom in på 17:e plats på 10:30. Urstarkt. I bilen hem kände jag mig fylld av härliga upplevelser och en fantastisk gemenskap. Glädje är det ord som bäst beskriver dagen och stämningen. Något som kanske syns i bildkavalkaden nedan.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

 

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: