Om 15.1

Crossfit Games inleds med ett öppet kval. Alla som vill får delta och försöka kvala in till finalen i Kalifornien. För första gången var det min tur att testa på denna utmaning. Jag har tidigare inte känt mig i tillräcklig form. Nu tänkte jag att det var dags att pröva, inte minst för att man får kvitto på vad man behöver arbeta med. Så igår när de flesta av oss däckade i soffan med handen i godisskålen så tog jag mig till Crossfit Partille. Vi var ett tjugotal atleter som vill pröva våra vingar på 15.1. Den består av två delar. Del är en 9 min AMRAP med 15 TTB, 10 Marklyft 52 kg, 5 Snatch 52 kg. Direkt därefter har man 6 minuter på sig att göra 1 maxlyft i Clean and Jerk.

Jag visste direkt att det var TTB som jag skulle ta slut i. Planen var att dela upp den från början. Bra plan i alla fall. Marklyften var den enda vilan man hade, 52 kg är inte tungt och tio reps gick fort. Snatch är en av mina stora svagheter och de tog tid. Fick fokusera på tekniken för att inte börja göra dåliga lyft när jag började tröttna. Första vändan gick bra med fina TTB och helt ok snatch. Redan på andra vändan kände jag att min plan inte höll. Jag fick dela upp TTB i treor och fyror och snatchen var tunga. Nu har jag ett PB på 60 kg i Snatch så det var tungt för mig. Jag är alldeles för orörlig och får fortsätta jobba på det. I tredje rundan blev det ettor på TTB och då gällde det att jobba mentalt. Inte börja tänka negativt. Det är förunderligt att nio minuter kan kännas så långa. Jag hade fantastiskt stöd och lyckades fortsätta köra fast kroppen skrek åt mig att ge upp. Till slut blev det 115 reps vilket jag får vara nöjd med.

Nu var det bara att ladda om och börja ladda på vikter för Clean and Jerk. Man får inte så många chanser på 6 minuter, jag hade räknat med fyra lyft. Att lyfta tungt med bra form när man är helt slut är svårt. Så när 62, 72  och 82 kg kom upp kände jag mig stärkt. Jag satte på 92 kg, 2 kg över PB. Det lyftet syns på videon ovan. Det kändes helt fel men på videon ser man att stången är långt uppe och jag hade kunnat falla under stången och klara lyftet. Nu vet jag vad jag ska jobba på framöver, att vara snabbare under stången. Det var så fantastiskt skönt att var klar och se på de andra grymma atleterna. Inspirerande fredagskväll som avslutades med handen i godisskålen. Nu är 15.1 avklarad och det är bara att ta sats för nästa utmaning.

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: