Om Götapokalen 2.0

Igår var det Crossfit för hela slanten. Barnen hade avslutning på första terminen med Crossfit. Det har varit väldig kul att se deras utveckling. När de testar sina gränser och lyckas med tex att stå på händer. Tyvärr missade jag avslutningen eftersom jag var hela dagen på Götapokalen på Crossfit Göta. Det var en lagtävling där  två killar och två tjejer ska ta sig an tre Wodar. Det fanns Rx-klass och skalad klass. Skalad innebär att man inte klarar alla rörelser som ingår och då får man göra något enklare. Tex hade vi TTB och då fick man lyfta knäna istället. Man hade byggt upp en enorm rigg på parkeringen utanför Göta där vi skulle tävla och tex kunna klättra i rep.

Karin och jag hade teamet ihop oss med David och Caroline och vi var väldigt taggade. Första Woden bestod av fyra delmoment kombinerat med löpning. Fast vi skulle springa med en kompis på ryggen och en boll vägandes 36 kg. Vi sprang ungefär 100 meter. Första momentet var pistols som Caroline löste galant. Andra momentet var DU och David satte 100 på nolltid. Tredje var pullups. Bara 30 stycken så det ska normalt inte vara något problem. Bara det att vädret spelade oss ett spratt. Precis när vårt heat startade så började det tokregna. Det kändes som hagel. Så när jag skulle upp på räcket så var det väldigt halt. Jag tappade greppet direkt och det kändes som om jag gjorde pullups hängandes i fingerspetsarna. Underarmarna dog. Det i kombination med att jag burit först Karin och sen Caroline gjorde mig riktigt trött. På fjärde rundan skulle jag böra bollen. Den var väldigt tung och jag fick stanna två gånger och hämta andan. Karin hade börjar klättra i rep. Vi skulle genomför 15 repklättringar. Tjejer fick använda fotlås, inte killar. Planen var att vi skulle hjälpas åt när vi kom runt sista vändan. Jag dog tyvärr helt i underarmarna och kunde inte hjälpa laget. Men de skötte sig utmärkt och vi kom i mål på bra tid. Vi var jättenöjda med vår insats och kände att vi fick en bra start.

  
Mellan heaten fick vi döma och vi fick passa på att äta. Det var fullt hus med kaffevagn, hamburgerstånd, klädförsäljning och insamling till ung cancer. När solen väl kom fram så kändes nästan somrigt. Andra Woden var en repris från förra tävlingen. Alla i laget skulle på 13 minuter etablera sin tyngsta vikt på komplexet 1 Clean, 1 Hang clean, 1 Shoulder to overhead. Vi hade pratat ihop oss och samarbetet flöt på bra. Det var inte lätt att lyfta i regnigt väder och jag gjorde en epic fail på 90 kg. Jag fick upp den i en clean men i hang clean så tappade jag taget helt. Stången och jag flög åt helt olika håll och jag landade på rumpan. Måste sett riktigt roligt ut. Jag fick upp 85 kg och Karin 60. Hon hade två bra försök på 65, men icke. Vi var återigen väldigt nöjda och kände att vi presterade så gott vi kunde.

Sista Woden var en grisig en. 400 meter löpning följt av 18 synkade TTB. Toes to bar är en tung övning att genomföra på egen hand. Synkat men en annan person är det sjukt svårt. Karin och jag tappade bort oss i början men kom sen in i det. Sen skulle vi göra synkade Goblet squat 32/24 kg, 18 st. När alla fyra var klara var det 400 meter till. Vi hade 15 minuter på oss att klara av 18/15/12 av dessa övningar. Tre av fyra i laget slet upp händerna på räcket som blev nedblodat. Jag lyckades klara mig. Vi hann klart med 15 TTB och skulle till att börja med Goblet squat när klockan pep. Vi var väldigt trötta, lyckliga och nöjda med dagen. Vi hade inte kunnat prestera så mycket bättre och det var en skön insikt.

Dagen var lång och välarrangerad. Det märks att Göta börjar få rutin på tävlingar. Allt flöt på bra och finalen var en njutning att följa. De fem bästa lagen fick göra Grace, Fran, 30 Muscle up och 30 Box jump over. Man skulle kunna säga att vi var rätt nöjda med att inte gå till final. Det hade varit väl tungt. På bilden nedan ser du dagens vinnare i RX-klassen. Vi hade en underbar dag och det var grymt kul att se alla prestationer och allas kämpaglöd. Tack alla för igår.

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: