Om att vara bättre än igår

Sista tiden har jag lagt en hel del energi på andra saker än Crossfit. Jag har haft en riktigt tung arbetsperiod. Jag har gått på rena löpningpass. Jag har börjat med gymnastik. Så stången och de tunga lyften har fått vänta. Det är nyttigt att vidga vyerna. Löpning är en fantastiskt kul träningsform. Så ren och så enkel samtidigt som den är svår att bemästra. Med hjälp av Emelie som kommer från friidrotten har vi fått hjälp att rulla på steget, tänka på hållningen, armföringen och höften. I början kände jag att jag spände hela kroppen på en gång och då blir det svårt att springa snyggt. Eller effektivt. Ju mer vi nötte detta desto bättre flyt fick jag. Jag har saknat löpningen som har fått stå tillbaka för Crossfit. Så väldigt kul att springa mer. Och inspirerande att försöka springa lika snyggt som coach Emelie.

Gymnastiken har varit riktigt kul att ge sig in på. Och skräckinjagande. Snacka om att förflytta sig utanför sin komfortzon. Rondat, kullerbyttor fram- och baklänges, hjula, stå på händer, handvolt, brygga är inte saker jag normalt utför. Men jag har gett mig den på att få lite bättre gymnastisk hållning. Och att lära mig gå på händer. Är riktigt nära nu. Plus att det är ett skönt gäng som kör gymnastik så vi skrattar oss igenom de svåra  bitarna. Allt med andra ord. Omge dig med roliga träningskompisar. Det blir liksom lättare då.

Men nu märker jag att jag saknar Crossfit. Det har blivit för lite av den varan. För lite tunga lyft, för lite flås, för lite räcke och för lite av känslan att jag inte orkar en sekund till för kroppen har tagit helt slut. Bästa känslan. För övrigt har jag satt mina första Muscle ups utan false grip. Försöker lära mig att stringa ihop flera på raken. Att bli en bättre version av mig själv. Bättre än igår.

IMG_8448

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: