Om Crossfit Union Square, New York


För en vecka sedan hade jag nöjet att vara några daga i New York med jobbet. Vi gjorde studiebesök på flera läkarmottagningar och diskuterade likheter och olikheter med läkaryrket på olika sidor av Atlanten. Det är i grunden rätt likt men givetvis finns många skillnader. Vi fick mycket bra tankar med oss hem. Vi passade även på att äta gott och turista. Av flera kompisar från Göta hade vi fått tips om boxen på Union square. Det finns många boxar i New York men denna skulle vara mindre turistig och mer äkta. Vi var jetlaggade och passade på att gå på 7-passet. Boxen ligger i anslutning till en Reebok-affär, som tyvärr visade sig ha ett sparsamt utbud av kläder och skor. När vi kom till boxen möttes vi av Martin som introducerade oss till coachen och lokalen. Han arbetar periodvis i New York och tränar regelbundet i boxen. Boxen var en typisk källarbox. Det är slående hur ofta det är en liknande känsla i alla boxar. På uppvärmningen fick vi presentera oss och säga något kort om oss själva. Det märktes att de vara vana vid gäster.

På schemat för dagen stod en löp-Wod. Vi skulle göra 30 Front squat med 155 lbs, springa 5 km och sen göra ytterligare 30 Front squat. Leg day helt enkelt. De hade gjort en karta över vilka gator vi skulle springa och för en turist var detta den största utmaningen för dagen. Att memorera kartan och sen hitta rätt. Följa Broadway, svänga av på 26:e gatan, ner på Park Avenue, ta sig till Washington park och tillbaka igen. New York är en smältdegel av kulturer och det är lätt att känna sig hemma. Känslan att springa klockan 7 på morgonen och leta sig fram mellan dessa ikoniska adresser var rätt skön. Jag lyckades hålla ett ok tempo och det var med ett leende på läpparna som jag letade mig tillbaka till boxen.

Annie Thorirsdottir var med och startade boxen för drygt ett år sedan. Hon var tyvärr inte inne idag. Jag har sagt det förut och kommer säga det igen. Känslan av samhörighet inom Crossfit är väldigt härlig och tillför en extra dimension utöver själva träningen. Att träna Crossfit i New York, Göteborg, München eller Marbella är i grunden en liknande upplevelse. Fördelen med att besöka boxar när man är på resande fot att man får prata med lokalinvånarna på ett avslappnat sätt. Jag rekommenderar varmt att besöka boxar i frågande städer.

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: