Om Götapokalen 3


Igår var en riktigt härlig dag fylld med Crossfit, glädje och gemenskap. Det var dags för Götapokalen 3 på Crossfit Göta. Jag hade teamat ihop mig med Mattias. Han opererade sitt knä för 4 månader sedan och det har varit inspirerande att se hur snabbt han kommit tillbaka. Han har tränat triathlon och har bättre flås än mig men annars är vi rätt jämna. Det var 18 herrlag som ställde upp i Rx-klassen. Det var även damer Rx, samt skalad klass för både damer och herrar. Första Woden var en rejält flåsig historia med 42-30-18 Toes to bar, box jump over och Sumo deadlift highpull. Kompisen skulle stå och hålla en kettlebell i rackposition medan den andre matade TTB och boxjumps. Vi höll oss till vår plan att byta ofta. Planen var att göra sjuor första varvet och femmor andra. På boxhoppen och lyften kunde vi göra tior. TTB är en tung övning när man kommer upp i volym och hoppen var flåsiga. Rätt snabbt visade det sig vara tungt att hålla en 34 kg kettlebell. Vi hade 8 minuter på oss men hann med en TTB på sista varvet. Vi kände båda att vi inte kunde ha jobbat snabbare.

Andra Woden var en svår historia. Vi skulle på åtta minuter etablera den tyngsta vikten vi kunde på komplexet Snatch, Hang snatch och två overhead squat. Efter det skulle vi under två munter göra så många thrusters som möjligt på 20 kg. Jag gick in i woden med låga förhoppningar. Overhead squat är min största svaghet och när jag började med Crossfit för tre år sedan så kunde jag inte göra en enda ens med en träpinne. Vi startade safe på 45 kg och det kändes bra. Man fick alltså inte släppa mer stången under lyften. 50 och 55 kändes ok så 60 kg åkte upp. Med tanke på att mitt PB för OHS tidigare var 55 så var det en chansning. Men det kändes rätt och det gick bra att power snatcha upp stången två gånger. Sen kom OHS. Första försöket klarade jag bara en OHS och Mattias fick lyfta emellan. Andra försöket kändes bättre och känslan att sätta en två på 60 kg var obeskrivlig. Allt arbete med rörlighet, yoga och teknik betalade av sig med ett PB på tävling. Adrenalin och publikstöd gör något mer prestationen.


Den tredje Woden var lite speciell. Vi skulle stående längdhopp så långt vi kunde på en minut. Vi två hopp var och jag landade på 245 cm. Sen skulle vi ro så långt det gick på 4 minuter. Här diskuterade friskt strategin med ett eller flera byten. Vi valde ett byte och att två minuter kan kännas så långa. Jag höll ett tempo på runt 1,35. Sista 30 sek var extremt svåra och det var bara för att Mattias stod och skrek som jag höll ut. Vi fick ihop 1229 meter och även här kände vi oss nöjda. Vi låg på tionde plats av 18 lag och med tanke på konkurrensen kände vi det som ok.

Sista Woden var en chipper och vi tänkte båda att det passade oss. Vi skulle göra 15 Thrusters, 5kcal Assault bike, 15 pullups, 5 Medballclean 80 pounds, 30 DU och 15 wallball. Vi gjorde varannan övning och sen vände vi tillbaka så båda två gjorde alla övningarna. Jag började med Thrusters och brände av 15 på raken. Pullupsen kändes riktigt bra och mina butterfly flöt fint precis som DU och wallballs. Medball clean på 80 pounds var tungt men gick och vi lyckades göra allt unbroken. När jag avslutade med 5 kcal Assault bike låg vi bra till och det gav extra energi. När jag föll av cykeln till slut så hade jag nått mjölksyratröskeln och hade bokstavligt talat inget mer att ge, vilket syns på en av bilderna ovan. vi kom på andra plats på den Wod och klättrade från tionde till fjärde plats.


Vi kände oss ruskigt nöjda med vår insats. Och att vi slapp finalen för den var riktigt tung. Som vanligt var det bra ordnat med all logistik och en food truck utanför entrén. Så stort tack till Mackan, Chrille och Johan för ett utmärkt arrangemang. Tack alla medhjälpare, domare och medtävlande för en grymt kul dag. Tack till Mattias för bra teamwork. tänk att två akademiker på 40+ kunde komma på fjärde plats bland alla grymma atleter!? Tjohoo, PB 60 kg OHS!!

 

 

 

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: