Om Crossfit Open 2016


Varje år hålls Crossfit Open. Det är ett kval för att kvalificera till först Regionals och slutligen Crossfit Games som går av stapeln i USA varje sommar. Games är VM i Crossfit, enkelt uttryckt. Men dit kommer väldigt få. Däremot är Open en folkrörelse, runt 300000 atleter världen över deltar. Det är alltså bra mycket mer än ett kval. Det är en händelse att samlas kring, lite som Kalle Anka på julafton. Fast för människor som gillar Crossfit. För att understryka att alla kan delta finns en skalad klass. Själv ska jag inte delta i år på grund av att min ena axel krånglar. Jag försöker träna på så gott det går. Igår prövade jag mig på den andra woden för Open 2016, döpt till 16.2.

16.2 är en lömsk skapelse. På 4 minuter ska man klara av 25 TTB, 50 Double unders och 15 Squat clean på 61 kg. Hinner du så börjar det om, nu med 13 Squat clean på 83 kg. Sen ökar det så länge du hinner med i 20 min. Jag mäktade med 1 varv och kom fram till Squat cleansen. Så 165 repetitioner blev det. De bästa i världen hinner hela vägen fram på ca 15 minuter på vikter som är tokiga. Bra att ha perspektiv. Som väntat dog jag i mina TTB. De suger verkligen musten ur en efter ett tag. Greppet dör, ljumskarna dör, flåset går igång. DU är en av få saker jag är bra på. Squat clean var tungt men gick ok. Med tanke på att jag inte deltar och att min axel krånglar så är jag nöjd. På bilden ovan kände jag för att spy så tuff var 16.2.

På Crossfit Partille är det söndag kväll som är stora Opendagen. Igår var det fullt hus och flera heat med atleter som kämpade. Jag smög runt med nya kameran, en DJI Osmo och filmade. Verkligen roligt att se alla slita och prestera. Kanske kommer det filmklipp från Open på bloggen senare.

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: