Om Turkanarapporten – Christian Unge

turkanarapporten

Turkanarapporten av Christian Unge är en lättläst spänningsroman i sjukvårdsmiljö. Författaren har läst på Karolinska och arbetar idag som överläkare ett av stadens sjukhus. Den utspelar sig främst i Kenya dit den svenska kirurgen Martin åker med Läkare utan gränser. Planen är att fly konflikter på hemmaplan men han hamnar ur askan i elden. Han dras in i en osannolik röra med en vacker antropolog som fängslas. Nu måste han ta reda på vad som hänt henne. Det är den första boken i en trilogi.

Språket är kort och snabbt. Personerna tecknas inte på djupet och det pratas och tänks väldigt mycket i boken som upplevs lång. Men historien är rafflande och griper tag i mig. Det bästa med boken är miljöskildringarna. Jag kan ta på Afrikas doftande nätter och det märks att författaren själv varit ute med Läkare utan gränser.

Personerna framträder inte tydligt för mig, de fångar mig inte. Jag lär inte känna dom. Jag hade gärna varit utan CIA, action och konspirationer och bara tagit del av Afrika. Jag kan känna igen mig i en hel del i denna bok. Hur författaren har tänkt och de val han gjort. Den liknar till viss del min egen Anasarka. Det är en debutroman och Christian Unge smakar mer. Jag får helt enkelt läsa fler böcker av honom.

 

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: