Om Fran. Alltid denna Fran.

Nu var det länge sen jag skrev. Inte haft så mycket att få ur mig. Vore kul att ändra på det. Skriva mer. Stressa mindre. Vi får väl se. Träningen flyter på i alla fall. Haft fantastisk hjälp av min sjukgymnast. Ryggen och axeln är väldigt mycket bättre. Har ändrat upplägget på träningen och varierar mer. Kör gymnastik varje tisdag. Fortfarande otroligt roligt och nu har gruppen sakta men säkert vuxit till sig. OBS-klassen har kommit långt. Sen kör jag mer ren styrketräning, runt 2-3 pass per vecka. Lite olika beroende på vad jag hinner med. Har ett program med tre olika pass som är kul att variera och som ger resultat. Crossfit kör jag även det 2-3 pass per vecka.

Kör jag såhär så håller den åldrande kroppen bättre. Det går inte att träna högintensiv Crossfit med tunga vikter oftare. Då säger kroppen vänligen men bestämt ifrån. Coachandet är lika roligt och ger oerhört mycket. Inte minst att få coacha barnen. Det kan vara det roligaste som finns.

Som en följd av det ändrade upplägget sker inte samma utveckling. Inte på samma sätt. Det är inte fokus på PB och vikter. Istället vill jag hitta en hållbar situation. Där kroppen orkar träna och utvecklingen sker långsamt. Försöker låta det ta tid helt enkelt.

Idag var det Fran på schemat. Har nästan försökt undvika den. Den är ju så stygg i all sin enkelhet, 21-15-9 av Thrusters (42,5 kg) och Pullups. När jag började med Crossfit så var tiderna tvåsiffriga. Har jag jobbat mig ner till 3:52 för drygt två år sen. Spännande att se om det gick att förbättra den tiden. Och det gick, fast det var ett morgonpass. Delade upp mina Thrusters på två alla tre varven. Pullupsen kändes riktigt bra idag och Butterflytekniken satt. Det gick att köra unbroken på alla tre omgångar. Idag kändes det som det var flåset som begränsade mig och när jag hoppade ner från riggen så stod klockan på 3:33. Riktigt kul att sätta PB och känna att det faktiskt går framåt även om man är över 40. Heja kroppen!

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: