Crossfit Open 2018

Återigen länge sen jag skrev här. Livet har varit fullt av alldeles för många saker. I början av året insåg jag att jag faktiskt var hel för första gången på flera år. Ryggen var ok. Axeln likaså. Började umgås med tanken på att vara med i Open. Gick & värkte på det ett tag. Sen beslöt jag mig för att ge det en chans. De förutsättningar jag gav mig själv var att bara köra Woden en gång & bara göra det för att det är kul. För att jag kan. För gemenskapen. Inte påverkas negativt av tävlingshets.

Nu när Open är över så känner jag att jag lyckats med det. Jag har gjort så gott jag kunnat. Jag har haft kul. Det är fantastiskt kul att göra en sådan här sak tillsammans med de andra i boxen. Det är som att dra ut i strid med gänget. Fast det enda vi strider om är reps.

Får vara nöjd med resultatet. Kom på övre tredjedelen i världen och Norra Europa. Känns som en rättvis bild av min dagsform. Ingenstans har jag känt att jag skulle kunnat trycka på eller öka. Min reflektion är att det speglar min träningsvolym. Jag har fått lägga om träningen och köra färre Crossfitpass. För att kroppen ska hålla måste jag varva med gymnastik, yoga & ren styrketräning. Så när Open kommer & det blir en hel del volym så har jag inte det i kroppen. Många tunga repetitioner blir helt enkelt för svårt. Får se om det går att ändra till nästa år. Egentligen är jag mest nöjd att kunna träna hårt. Kom på mig själv flera gånger under Open att trots smärtan ändå njuta av företeelsen.

En kul nyhet är att de lagt till flera yrken så att man nu kan se hur man ligger till bland andra läkare. Kom sjua bland läkare 40-45 år i Norra Europa. Man får vara glad för det lilla. Men det ska bli skönt att gå tillbaka till ordinarie träning nu efter några veckor med tuffa Openwodar.

Annonser

Om marcelaponno

Läkare, pappa, crossfitcoach och författare. Visa alla inlägg av marcelaponno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: