Ebola

Ebola är namnet på min andra roman. Den tog fyra månader att skriva. Jag tog tjänstledigt en vår och tillbringade den med att skriva och springa. Det var en fantastisk upplevelse att få ge sig hän. Den kommer ut sommaren 2012 på Zebra Art Förlag. Här följer baksidestexten:

Om allt du höll kärt stod på spel, vilka gränser skulle du då passera?
Ebola är ett virus. Upp till 95 % av de som smittas går en kvalfylld död till mötes. Ebola lever i Afrika. Trodde vi. Plötsligt dyker fall upp på västkusten. Marstrand riskerar en epidemi och konsekvenserna kan bli ödesdigra för det lilla samhället.
Och ingenting sprids som fruktan.
Läkaren Max van Basten ställs inför sitt livs utmaning. Kvar i karantänzonen finns hans före detta flickvän som är gravid. Går det att finna ett motmedel och bekämpa denna värsta tänkbara fiende?

Marcel Aponno är läkare och verksam i Göteborg. Hans skrev med sin första bok Anasarka in sig i genren medicinska thrillers. En genre som är stor internationellt men gryende för den svenska läsaren. Med sina autentiska skildringar av stämningar i den svenska vården rönte han uppskattning vilket renderade i två upplagor. Boken fick lovord för en ovanlig och spännande berättelse. Ebola är hans fristående uppföljare, en berättelse om när sjukdom drabbar på det allra värsta sättet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: